Zaštita Podataka i Privatnost

ZAŠTITA PODATAKA

Zaštitom podataka štite se sve informacije koje korisnici dostavljaju Vlasniku web stranice cystic-fibrosis.hr

Osobni podatak je svaka informacija koja se odnosi na određenu fizičku osobu, odnosno, osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet korisnika (ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, broj telefona/mobitela i sl.).

Obrada osobnih podataka je svaka radnja ili skup radnji izvršenih na osobnim podacima, bilo automatskim sredstvima ili ne, kao što je prikupljanje, snimanje, organiziranje, spremanje, prilagodba ili izmjena, povlačenje, uvid, korištenje, otkrivanje putem prijenosa, objavljivanje ili na drugi način učinjenih dostupnim, svrstavanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništavanje, te provedba logičkih, matematičkih i drugih operacija s tim podacima. 

Slanjem upita, ispunjavanjem prijave za sudjelovanje ili pristupanjem samoj stranici osoba daje suglasnost da udruga obrađuje njegove osobne podatke navedene u kontakt formi ili formi za prijavu, kao i podatke dostupne u procesu informiranja članova. Isti podaci koriste se u svrhu upoznavanja članova s radom udruge, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe udruge. Udruga oboljelih od cistične fibroze se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca upita niti ih bez vašeg dopuštenja prepuštati trećim osobama, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje obveza.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet članova (ime i prezime, adresa stanovanja, e-mail adresa, broj telefona/mobitela i sl.), a koji služe za potrebe informiranje članova. Stranica cystic-fibrosis.hr neće koristiti osobne podatke za bilo kakve druge promotivne aktivnosti.

Udruga se obvezuje čuvati privatnost osobnih podataka svih članova, te će s istima postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka, odnosno drugim primjenjivim propisima. Sve gore navedene osobne podatke Udruga ne smije neovlašteno upotrebljavati niti učiniti dostupnim trećim osobama, osim u slučajevima kada to poseban zakon dozvoljava ili je pak potrebno u svrhu realizacije ugovornih obveza. Svi djelatnici Udruge i partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Svi podaci o članovima strogo se čuvaju i dostupni su samo udruzi kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi članovi Udruge oboljelih od cistične fibroze i partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Udruga se obavezuje pružati zaštitu osobnih podataka članova na način da prikuplja samo osnovne podatke o članovima koji su nužni za ispunjenje obveza. Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (IP adresa, ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) udruga ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa stanovanja) koji se evidentiraju prilikom registracije, član je dužan o promjeni obavijestiti udrugu na mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Član je dužan promjenu izvršiti i u korisničkim podacima. U slučaju da promjene član ne izvrši, udruga ne odgovara za bilo kakve nedostatke. U slučaju da korisnik ne želi da vlasnik web stranice više na bilo koji način obrađuje podatke istoga, te zahtijeva brisanje podataka o istome, mora to javiti, i to putem e-mail poruke na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Hrvatska udruga oboljelih od cistične fibroze informira korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka te im daje mogućost da odluče žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koristi za marketinške kampanje. Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu te na sve stranice unutar @cystic-fibrosis.hr domene, a ne na vanjske stranice koje upućuju linkovima na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. domenu.

Google Analytics

Ova web stranica koristi Google Analytics, uslugu web analize Google Inc. ("Google"). Google Analytics koristi tzv. „kolačiće“, tekstovne podatke, koji su pohranjeni na Vašem računalu i koji omogućuju analizu korištenja web stranice preko Vas. Informacije upotpunjene kolačićima o korištenju ove stranice (uklj. Vašu IP adresu, pri čemu za Vašu anonimnost pomoću „_anonymizeIp()“ zadnjih 8 znakova nije prikazano Google Analytics) se prenose na Google server i tamo pohranjuju. Google će koristiti ove informacije za ocjenu Vašeg korištenja stranice, sastavljanje izvještaja o aktivnostima web stranice za pokretača web stranice i za pribavljanje daljnjih usluga s korištenjemweb stranice i interneta. Google će proslijediti ove informacije trećoj strani dok god je to zakonski dopušteno ili dok god treća strana koristi ove podatke po nalogu Google-a. Google ni u kojem slučaju neće dovesti Vašu IP adresu uvezu s ostalim Google podacima.

Google oglasi

Ova web stranica koristi Google Remarketing, službu Google-a za uključenje prikaza na internetu. Zbog te namjene su informacije o Vašem ponašanju pri surfanju anonimno skupljene tijekom posjeta naše web stranice i pohranjene pomoću tzv. "Cookie" tekst podataka na Vašem računalu. Na osnovi ovih informacija treći ponuđač, uklj. Google, spaja oglase na web stranicama na internetu.


Ispis   E-mail